spacer.gif, 0 kB

 

Kerst aan de Amstel 2018

vierden we samen!

Ons vierde Kerst aan de Amstel-weekend op 15 en 16 december jl. is ook deze keer zeer goed verlopen. Dit ondanks het zeer koude weer met wind tijdens de kerstfair. Toch zijn er veel mensen gekomen voor de gezellig sfeer met veel activiteiten om te doen en te genieten van de koek en zopie. In de kerk hebben veel kinderen en volwassenen zich verkleed als engel of andere personage bij de kerststal en dat leverde mooie plaatjes op. Daarnaast was het hele weekend de expositie kerkelijk textiel en decoratie uit de collectie van de kerk te bewonderen.
Op zondag werden we ‘s-morgens verrast door sneeuw en dat heeft jammer genoeg minder bezoekers voor het kerstconcert opgeleverd. Toch was het een prachtig concert van het blazersensemble Zuiderwind uit Limburg. Voor de pauze genoten we van de Notenkraker en na de pauze konden de aanwezigen kerstliederen meezingen.
De opbrengst van Kerst aan de Amstel komt ook dit jaar geheel ten goede aan ons spaardoel: onderhoud van de muren en glas-in-loodramen van het priesterkoor. Bij deze bedanken we alle bezoekers voor hun komst en vooral onze vrijwilligers en plaatselijke ondernemers zonder wie we dit weekend nooit hadden kunnen realiseren! De uitgebreidere inhoud van de kerstfair en het kerstconcert kunt u lezen onder de fotoreportage. (de "oude" reportage van 2017 staat helemaal onderaan deze pagina.)


Een fotoverslag van het weekend van 15 en 16 december 2018 vindt u hier:

 

Klik op bovenstaande foto voor het complete album.

 

Kerstfair zaterdagmiddag

Zaterdagmiddag 15 december 2018 organiseren wij tussen 15.00 en 19.00 uur voor het vierde jaar een gezellige kerstfair in en om de Urbanuskerk in Nes aan de Amstel. Het is geen verkoopmarkt, maar voor iedereen zijn er dingen te zien en doen in Anton Pieck-kerstsfeer. Wie het leuk vindt is van harte welkom in Anton Pieck-stijl gekleed te komen, maar het is zeker geen verplichting. In verband met parkeerschaarste raden wij aan zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. De entree van het terrein en de kerk is gratis, voor activiteiten en consumpties wordt een bijdrage gevraagd. Pinnen is niet mogelijk. De opbrengst van de fair komt ten goede aan het onderhoud van de prachtige glas-in-loodramen van het priesterkoor (meer informatie? Zie het kopje ‘spaardoel’). Wat kunt u verwachten tijdens de kerstfair?
Unieke mini-expositie kerkelijke decoratie en textiel.
In de kerk is tijdens Kerst aan de Amstel een kleine unieke collectie kerkelijke decoratie en textiel te zien. Naast een aantal kazuifels van de collectie die we vorig jaar al presenteerden is er nu ook andere decoratie en textiel te zien uit de collectie van onze kerk, zoals vaandels. De gebruikte stoffen, bewerkingstechnieken en borduursels zijn prachtig. Laat deze kans dus niet aan u voorbij gaan en kom dit weekend verborgen schatten van de Urbanuskerk bewonderen.
Foto bij de grote kerststal.
Net als bij de eerste twee edities van Kerst aan de Amstel is het ook dit jaar weer mogelijk verkleed op de foto te gaan bij de grote kerststal in de kerk. De kerk beschikt over een enorme en fraaie kerststal met oude kerstgroep die voorin de kerk bij het altaar ieder jaar weer wordt opgebouwd door een groep vrijwilligers. Gecompleteerd met echte kerstbomen is het een sfeervol geheel. Bezoekers kunnen tegen een vergoeding verkleed bij de kerststal op de foto. U hoeft hier zelf geen kleding voor mee te nemen. Er is hiervoor kleding beschikbaar gesteld door Leontien Ruizendaal. Zij helpt, met andere vrijwilligers, iedereen te stylen voor mooi kerstportret. De Ipad-foto wordt per email aan u verzonden. Voor een optimale foto-kwaliteit raden wij u aan uw eigen camera mee te nemen.
Reuzen-Urbanuspuzzel.
Legpuzzels zijn populair bij veel mensen. Is het daarom niet leuk tijdens Kerst aan de Amstel een enorme legpuzzel te maken met afbeelding van een van de glas-in-loodramen? Geschikt voor jong en oud.
Kerstvuur.
Bij het inmiddels bijna traditionele kerstvuur van ‘Tarzan’ kunt u zich opwarmen en heerlijke worstenbroodjes bakken.
Rad van avontuur.
Het Rad van avontuur draait rond zodra 100 lootjes verkocht zijn en zeker eenmaal per uur. Wie weet wint u een mooie of lekkere prijs. We zoeken voor het rad van fortuin nog mooie prijzen, bij voorkeur in kerstsfeer. Suggesties; een eigen overheerlijk baksel, een leuke kerstdecoratie of iets moois wat u toch nog in de kast heeft staan. U kunt uw prijs inleveren bij Eef Baar op de pastorie. Laat ons graag voor 10 december weten dat u een prijs aanlevert zodat we daar rekening mee kunnen houden.
Kerstwerkstukken van Sluis-Zicht.
De bewoners van wooncentrum Sluis-Zicht hebben ook nu met veel enthousiasme kerst-produkten gemaakt om te verkopen. Wees er op tijd bij, want de verkoop blijkt altijd snel te gaan.
Wijnbar van de Wijnschuur.
Bij de stand van de Wijnschuur, voor deze gelegenheid opnieuw bemand door John Fontijn en Joop Sibum, kunt u heerlijke wijnen van de Wijnschuur uitproberen. Vanwege de grote drukte in de winkel kunnen er bij de stand geen flessen wijn gekocht worden, daarvoor kunt u nog wel deze middag bij de Wijnschuur langsgaan. Divers meubilair, een tent en vuurkorven heeft De Wijnschuur aan ons ter beschikking gesteld voor deze middag.
Cupcakes versieren.
Voor de zoete honger kan een ieder cupcakes van Jasmijn, Ilse en Sanne versieren (en natuurlijk opeten). In 2017 bleek deze activiteit een grote publiekstrekker. Kinderknutselen.
Cock en Angela van Schaik zijn al lang geleden gestart met de voorbereidingen voor hun knutsel-stand. Kom jij ook een uniek kerstwerkstuk maken? Dit wil ieder kind met kerst in huis hebben!
Appels proeven van Firma Ruizendaal.
Bij de stand van Firma Ruizendaal kunt u hun verschillende rassen appels proeven. Speciaal voor deze middag maken zij alcoholvrije appelglüh. Overheerlijke ambachtelijke gemaakte jamsoorten, stoofpeertjes en diverse smaken dubbelsap zijn verkrijgbaar.
Saté van de golfkar.
Wie houdt er niet van saté? Tijdens de kerstfair bakt Peter Lanting op de golfkar van Golfsociëteit De Lage Vuursche. Herinnert u zich de Wagyu-burgers van vorig jaar nog? De kwaliteit van Peter’s saté zal zeker niet minder zijn. Op is Op!
Erwtensoep.
De erwtensoep van familie Fontijn is door Kerst aan de Amstel beroemd in heel Nes en omstreken. Kom een lekkere bak snert met worst eten bij An en Maurice Fontijn.
Wafels en poffertjes.
Ter plekke gebakken en lekker warm. Wie lust dat niet? Gerdi van Dongen beheert de wafelbakkerij en Barbara Hoorneman is chef-kok poffertjes.
Warme chocolademelk en glühwein.
Om op te warmen is warme chocolademelk en glühwein verkrijgbaar, natuurlijk ook dit jaar onder leiding van Eef Baar.
Rinus’ kerstverkoop.
Zoals iedere Nesser weet is Verheggen Fleur het afgelopen jaar gestopt met het bloemen-bedrijf. Maar buurman Rinus wil graag zijn bijdrage leveren aan de kerstfair door verkoop van kerstartikelen. Rinus en Coby Verheggen hebben de parochie altijd ruimhartig gesteund door sponsoring van veel bloemwerk en kerstbomen. Dit jaar sponsoren zij de kerstbomen in en om de kerk. Hartelijk dank daarvoor!
EHBO.
Nesser EHBO-vereniging Sint Veronica is aanwezig voor het geval er onverhoopt iets mis gaat. Iets waar we niet vanuit gaan, maar veiligheid gaat natuurlijk voor alles.
Toiletten.
U kunt gebruik maken van de toiletten bij de scouting, vlak naast de parkeerplaats van de kerk.

Kerstconcert zondagmiddag

Op zondagmiddag 16 december organiseren wij een mooi kerstconcert in de Urbanuskerk om 14:15 uur. Wij hebben Blazersensemble Zuiderwind (www.zuiderwind.eu) uit Limburg uitgenodigd om bij ons de Notenkraker ten gehore te brengen. Na de pauze kunnen alle toehoorders ook zelf meezingen met kerstmuziek. Voor de derde keer op rij (en de laatste keer, kom dus kijken en luisteren).
Tijdens de pauze kan iedereen de keel smeren met warme chocolademelk of glühwein. En na afloop blijven we natuurlijk gezellig nagenieten met elkaar. Dan is het ook nog mogelijk uitgebreid de mini-expositie kerkelijke decoratie en textiel te bewonderen.
Aanvang 14:15 uur. Prijs 10.00 euro per persoon (kinderen gratis). Pinnen is niet mogelijk. Wij raden u aan in verband met parkeerschaarste zo veel mogelijk lopend of per fiets te komen.
Toiletten zijn beschikbaar in het scoutinggebouw naast de kerk.

Tot slot: Er werken veel vrijwilligers en diverse bedrijven mee aan de voorbereiding en uitvoering van Kerst aan de Amstel. Te veel om iedereen hier persoonlijk te benoemen. Wij danken alle medewerkers voor hun inzet en bijdragen in wat voor vorm dan ook!

Peter Overdijk, Yvonne Seebregts en Monique de Bruin


Een fotoverslag van het weekend van 16 en 17 december 2017 vindt u hier:

 

Klik op bovenstaande foto voor het complete album.